LocalBitcoins.com și BitPM

Pentru cine nu știe, BitPM e o companie românească care are un terminal pentru vânzare/cumpărare de Bitcoin amplasat la etajul 1 al Iulius Mall din Iași. Am vândut de câteva ori la ei, totul a funcționat super ok și rapid, nu am întâmpinat nici un fel de problemă.

Totuși, am folosit săptămâna trecută localbitcoins.com (link de afiliat) pentru prima dată. De obicei mă deplasam până la Iași ca să vând criptomonedă, dar de ce să o fac dacă pot să nu o fac? Am zis să încerc și așa, prin localbitcoins, știam că e un site de încredere și decât să pierd eu o zi întreagă pe drum până la Iași și înapoi, prefer să stau acasă și să fac totul din fața PC-ului.

Site-ul oferă diferite opțiuni de vânzare sau cumpărare, atât cu traderi din România cât și din străinătate. Practic, modalitățile de plată pleacă de la transfer bancar sau PayPal până la coduri PaySafeCard sau Western Union.

Site-ul oferă facilitatea de escrow, adică Bitcoinii nu ajung în contul traderului decât după ce confirmați voi că ați primit fondurile în contul bancar sau orice altă metodă de plată ați ales. Plus two-factor authentication pentru securitate, lucru care pentru mine e un must-have la orice ține de bani sau informații personale importante.

Am făcut o tranzacție de 200 de euro, transfer bancar internațional. Rata de schimb a fost super ok raportată la cursul zilei de vineri, când am creat trazancția, undeva la 0.80% diferență față de prețul pieței. Am primit banii astăzi în contul bancar. Hasteless and simple. Traderii sunt de încredere, vă recomand să faceți tranzacții cu oameni care au măcar câțiva ani în spate pe site și câteva sute de tranzacții.

O să îi mai vizitez și pe băieții de la BitPM, dacă am nevoie de cash urgent, dar majoritatea tranzacțiilor de acum înainte o să le fac prin LocalBitcoins.com. În orice caz, recomand ambele servicii. Long live Bitcoin!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.