Modern slavery

Angajații din depoiztele Amazon urinează în sticle ca să nu fie sancționați.

2018, secolul 21, civilizație, egalitate în drepturi. Inserează aici încă o sută de principii legate de umanitate. Oricum nu ajută la nimic.

Pe lângă asta, unii au mai fost penalizați și pentru că s-au îmbolnăvit. Ca și cum asta ar fi fost tot din vina lor și cumva trebuiau pedepsiți. Iar lucrurile astea nu s-au întâmplat în vreo țară din lumea a treia, cum a fost cu Nike în 1992. Lucrurile astea s-au întâmplat într-unul din leagănele civilizației moderne, în UK, în anul 2018. Probabil în depozitul ăla lucrează și câteva zeci de români. And nobody gives a shit.

Între timp, Jeff Bezos se uită liniștit la săraci de pe tronul lui din aur inscripționat cu „World’s Richest Man”.

Și aici revin în legătură cu ceea ce am scris și în articolul despre Cambridge Analyitica. Se întâmplă pentru că nu există alternative. Nu neapărat alternative pentru angajații de acolo care în ciuda incorectitudinilor la care sunt supuși acceptă ca să aibă cum pune o pâine pe masă, cât o alternativă pentru cei care ar putea să aducă îi aducă pe Jeff Bezos & compania cu picioarele pe pământ și să le spună „sunteți niște gunoaie și niște de mizerii de oameni și asta o să se oprească acum„ – respectiv clienții. Sutele de milioane de oameni care cumpără de pe Amazon. Nu au o alternativă. Nu există cineva la fel de mare ca Amazon care să aibă infrastructura, produsele și facilitățile oferite clienților. Amazon nu e o revoluție în domeniu dar în continuare nu are rival.

Sau ar mai fi guvernele, UE (mă rog, excluzând UK din ecuație) și instituțiile abilitate, care dacă ar vrea ar putea să se asigure că lucrurile de genul ăsta nu or să se mai întâmple sau dacă se întâmplă atunci cei responsabili better be preparing their assess. Dar în momentul de față, un nene la costum care vorbește despre drepturile omului nu îl ajută cu nimic pe ăla care se pișă într-o sticlă ca să nu fie dat afară. Viability, people, viability.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.