Ziua perfectă cu Vodafone și Delgaz Grid

Azi dimineață, mă rog, așa-zisă dimineață fiindcă m-am trezit pe la 11:50 după ce în ultimele 3 zile nu mai reușisem să adorm decât pe la 4 dimineața cel mai devreme, mă trezesc și fac primul lucru pe care îl fac 90% din oameni când se trezesc, iau telefonul să văd cât e ora și ce notificări am.

Primul lucru pe care l-am observat a fost că am rămas fără baterie, uitând azi-noapte să pun telefonul la încărcat (remember, am mai pățit asta odată, din fericire acum nu s-a întâmplat în aceleași circumstanțe :)) ). În fine, conectez încărcătorul și mai lenevesc 10 minute în pat. După care constat că nu s-a încărcat deloc și eram ceva de genul „What the fuck happened, cred că am nevoie de un telefon nou”, lucru care din fericire nu mi-a fost confirmat atunci când am intrat în baie și am văzut că nici lumina nu funcționează.

Ok, primul lucru de făcut? Conectat bateria externă la telefon. Apoi, căutat pe net dacă sunt defecțiuni tehnice în zonă sau dacă nu cumva am avut vreo factură neplătită. Doar că…când am vrut să accesez Google am fost întâmpinat de mesajul că nu mai am credit, cumva am uitat și de asta zilele trecute. Ok, nu ar fi o problemă să intru pe net să reîncarc DACĂ aș avea net ca să pot intra pe net să reîncarc.

Totuși, aveam opțiunea să reîncarc direct de pe site-ul Vodafone, ceea ce mi s-a părut o opțiune deșteaptă. Asta până am încercat să mă folosesc de ea. Asta pentru că deși ai posibilitatea să accesezi pagina de reîncărcare și să ajungi până în punctul în care introduci datele cardului, mai departe de acolo nu poți trece întrucât nu poți accesa pagina de plată 3D-Secure a cardului și astfel plata nu se procesează. Well, that didn’t go as expected.

Așa am ajuns să sun din nou după o lungă perioadă de timp, din păcate, la customer service-ul Vodafone, unde ești întâmpinat de cel mai antipatic robot telefonic creat vreodată, pe numele ei „Andreea, ghidul tău Vodafone”. Deci ghidul meu Vodafone e o voce enervată programată să repete la infinit aceleași opțiuni de căcat fără să ai idee dacă meniul în care intri e cel potrivit sau nu, astfel că ai nevoie de mai multe încercări ca să ajungi unde trebuie. Unde trebuia să ajung eu era la un reprezentant Vodafone de la departamentul reîncărcări sau cum dracu` se numește departamentul ăla al lor. Păi, dacă vreau să ajung acolo atunci o să fac cum zice Andreea și intru în meniul de reîncărcări. Corect? D..Da? Nu! Pentru că de acolo nu ai opțiunea să vorbești cu cineva. Așa că a trebuit să mă reîntorc în meniu și să bâjbâiesc pe acolo fiind acompaniat în permanență de vocea aia enervantă și complet nefolositoare, până când am reușit totuși să intru în contact cu o persoană reală din meniul de Internet. I-am explicat problema, după care mi-a spus că voi fi transferat la departamentul pentru persoane fizice. Tipa de la departamentul de persoane fizice mi-a spus că voi fi transferat la cei de la cartele reîncărcabile. După care cealaltă tipă de la „cartele reîncărcabile” mi-a spus că ea e de la abonamente și voi fi transferat la cartele. După care celălalt tip care era gata-gata să mă transfere din nou, a văzut totuși că „ați mai fost deja transferat odată (de trei ori, dude, de trei ori),  a înțeles care era problema și s-a oferit să îmi ofere el reîncărcarea pe luna asta bonus, ca și o „recompensă” pentru problemele de la sistemul de reîncărcare. Trebuie să recunosc că asta a fost o mișcare bună.

Deci, pro și cons Vodafone? Serviciul de asistență clienți e enervant și tâmpit. Trebuie să încerci o mulțime de opțiuni până ajungi unde trebuie și dacă ai intrat într-un meniu greșit trebuie să te întorci la meniul principal și să asculți din nou toate opțiunile. Iar dacă ai ajuns totuși să vorbești cu o persoană reală, trebuie să explici de mai multe ori problema pe care o ai în timp ce ești transferat între persoane care nu au legătură cu problema ta. Totuși, rezultatul a fost ok și cred că e o mișcare destul de smart și de bun simț faptul că și-au cerut scuze pentru problemele tehnice de la sistemul de plată și mi-au oferit cadou reîncărcarea, mai ales că mă așteptam ca de fapt răspunsul pe care o să-l primesc să fie să mă duc în oraș să reîncarc. Well done Vodafone.

Deci după ce în sfârșit am putut să intru pe Internet, am zis să văd și ce e cu curentul și dacă sunt atât de idiot întrucât nu am plătit factura și m-au deconectat. Am sunat la Delgaz Grid la deranjamente și m-au anunțat că există o problemă în zonă cu un cablu subteran avariat și ei estimează că o să se rezolve în jurul orei 19:34 (interesantă aproximația în minute). La acel moment fiind în jur de ora 12:00 și fiindcă oricum voiam de mult să am ocazia să folosesc UPS-ul pe care mi l-am cumpărat, l-am scos din cutia unde îl țin și am conectat PC-ul și monitorul la el.

Mare mi-a fost bucuria când am văzut că a funcționat fără probleme și că pot să îmi folosesc PC-ul chiar și fără să am curent în casă. Am învins sistemul! Asta mi-am zis în gând până când am intrat în Windows și mi-am dat seama că la ultima instalare a sistemului de operare nu am mai instalat și driverul pentru Wi-Fi pentru că „nu o să mai am nevoie de el niciodată”.

În fine, ținând totuși cont că acum e ora 14:00 iar eu scriu de o oră la articolul ăsta, asta înseamnă că și-a revenit și curentul și am și net pe telefon. Victorie!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.