Când lucrurile merg prea departe

În general sunt fan al chestiilor cu mesaj, în special când mesajul ăla transmite ceva ce eu susțin sau gândesc. Știu și e evident că marea majoritate a oamenilor sunt teleghidați după anumite tipare și trăiesc cu același set de preconcepții moștenite de la părinți de obicei în lumea lor în care toate părerile opuse ale celorlalți sunt greșite în ciuda argumentelor pe care se bazează. De obicei ăștia sunt ăia care se implică activ în discuții despre religie sau politică, unde oamenii nu pot fi decât de o parte sau de alta, nu există cale de mijloc și deși de obicei nici unii nici alții nu au dreptate ei continuă să se certe pe niște chestii de căcat care nu se bazează deloc pe logică sau bun simț.

Dacă faci parte din categoria aia, stai liniștit, ești la fel de normal ca 90% din oameni. Continuă să votezi cu PSD și să mergi duminica la biserică ca să îți rezolve Dumnezeu problemele.

Dacă faci parte din ceilalți 10%, atunci fi prost în continuare ca și noi restul din categoria asta și crezi că poți schimba sistemul prin anumite principii care în teorie ar trebui să funcționeze dar nu o fac, cum ar fi votul. Deși asta nu o să schime nimic în viitorul apropiat, totuși, mesajul pe care îl transmiți o să rămână undeva întipărit în mintea unuia sau mai multor indivizi și poate peste foarte mulți ani asta va conta, așa că ia și susține-ți în continuare principiile după care te ghidezi. E ok când se întâmplă asta și trebuie să se întâmple asta.

Până la un punct. Și punctul ăla e aici.

index

Adică, de când și până unde, când vreodată să fii drogat sau bețiv a fost un lucru pozitiv în orice circumstanță și poți să te lauzi pe stradă cu chestia asta, că tu ești băiat rău și anti-sistem și arăți asta fiind ce nu sunt majoritatea oamenilor normali, adică drogat sau bețiv, că ăia sunt niște imbecili manipulați iar tu ești ăla care iese din tipare.

Da, ok, am spus și mai sus, e evident că marea majoritate a maselor sunt construiți genetic și social după tipare și că sunt proști. Ăștia sunt genul de oameni pentru care două beri te fac „un alcoolic fără viitor, așa e generația asta” sau un cui „un drogat nenorocit care amenință viitorul copiilor noștri”.

Niciodată nu a fost ceva în neregulă cu chestiile astea. Nici să bei o bere – câteva beri atunci când ieși în oraș și nici să te faci praf la un festival. Nici să fumezi un cui singur în apartament și nici să fumezi mai multe la un party. Că nici una din astea nu te fac nici drogat nici bețiv, nu asta e definiția cuvintelor ăstora. Dar toate au o limită.

Când ajungi să te prăjești de la verdeață și/sau să miroși zilnic a distilerie de la 20 de metri, atunci există o problemă iar tu ești un idiot și probabil ți-ai distrus viața oricum, așa că poți continua să faci asta pentru că muritul de ciroză e distractiv. Oricum nu ești singurul idiot de pe lumea asta, mai sunt și alții. Vrei un exemplu?

Mai sunt ăia care fac tricouri personalizate cu „drogat” sau „bețiv” și se așteaptă ca lumea să le cumpere și să le poarte cu mândrie pe stradă crezând că asta impresionează pe cineva sau că asta transmite un mesaj. Pe bune, ăștia chiar se așteaptă ca cineva să cumpere tricourile alea.

Și chiar dacă am ascultat și ascult Paraziții și sunt în general pe aceeași lungime de undă cu mesajele transmise de ei; și chiar dacă articolul ăsta e scris de unul care a cumpărat acum 2 luni de zile 60 de tricouri pentru personalizare pe care le ține într-o cutie în șifonier; cu toate astea, mișcarea asta de marketing a fost indiscutabil foarte, FOARTE de căcat, fără nici un argument împotrivă. Sunt curios cine a avut ideea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.