Încă o decizie glorioasă a lui Zucc

Facebook a început de ieri să testeze reclamele video în aplicația Facebook Messenger, pe lângă cele deja existente care erau statice. S-a gândit Mark că ar fi mișto.

Testele au începeut pe un număr restrâns de șobolani utilizatori, cică Zucc vrea mai întâi feedback pe tema asta, nu dă așa ca nesimțitu` cu ele în toată lumea. PR-istul de la Facebook a zis că utilizatorii „au control” asupra ad-urilor video. Control în contextul specificat de el înseamnă că poți să alegi care reclame îți plac și care nu, nu că poți să alegi dacă vrei sau nu vrei reclame video. Te violăm, dar ghici ce? Poți să alegi poziția!

A zis tot băiatul de la PR că până acum reclamele statice oricum nu au influențat în vreun fel utilizatorii și nu i-au făcut să trimită mai puține mesaje sau să utilizeze mai puțin aplicația, așa că se poate trece în liniște și pace la următorul nivel de nesimțire. „Ajung acolo în tr – A SUDDEN AD APPEARS! – 3 years, 10 months and 4 days before you can skip”. Cam acolo o să se ajungă. După care o să apară și un butonaș cu „get Facebook Messenger Premium – only x.xx$ a month!”. Cu siguranță oamenii vor cumpăra și nu vor alege o altă varianta de comunicare mai decentă, cum e WhatsApp sau Telegram.

Nu poți să aștepți feedback de la așa ceva. Nu ești YouTube. Pe YouTube te uiți la un video, apare un ad, ok, aștepți, te uiți la el, eventual dai skip. Pentru că nu îți întrerupe acțiunea pe care o făceai în momentul ăla, de a viziona un clip. Pe o aplicație de chat în schimb? Sună glorious! Cum ar putea cineva să fie deranjat că după ce a scris jumătate de text să îi apară dintr-odată un video în față la care să fie obligat să se uite ca să poată să termine de scris ce avea de scris?

Sper ca infecția asta de platformă să moară cât mai repede ca să apară o alternativă decentă și care se focusează pe utilizatori nu pe companii. Graficul de jos arată cum stă treaba în U.S în rândul tinerilor – from zoso. Problema e că toate siteurile de pe locurile 1, 2 și 3 se bazează pe conținut dinamic sau grafic iar opțiunile de messaging sau conținutul text sunt inexistente. Instagram e oricum o rețea de socializare mult peste Facebook și cred că ar putea integra foarte frumos și opțiunile astea lipsă ca să creeze ceva bun și care o să ucidă pentru totdeauna cancerul creat de Zucc.

retele-sociale-tineri-2018

Muie Facebook. Muie Zucc. Jos PSD. Hai Simona!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.