Cum să faci bani ușor în 2018

Lucrez de o perioadă destul de lungă de timp la deschiderea unei agenții de social media și digital marketing. Și evident, am pus foarte multă muncă în chestia asta pentru că vreau ca totul să iasă perfect și să ofer servicii de calitate pentru viitorii clienți. În schimb, alții văd că fac bani mai ușor decât mine.

Am dat azi cumva de chestia asta numită WebsiteMarket. Practic, o platformă care vinde website-uri către persoanele sau companiile care au nevoie de o soluție integrată pentru websiteul lor. Nimic în neregulă pentru o persoană care caută așa ceva și care nu are foarte multe cunoștințe în domeniu. Ai dat banu`, ai primit siteul.

Doar că e o mică problemă. WebsiteMarket e o glumă proastă și un mod de a jecmăni oamenii bătrâni care cred că cumpărând un website de la ăștia or să le crească vânzările la magazinul pe care îl au la colțul blocului. Da, da, cum să nu, dacă vă faceți website o să vindeți cu 200% mai mult deja din prima lună. Ne ocupăm noi de tot, să moară Franța! Dă banu` încoa și se rezolvă, tataie.

Orice persoană cu minime cunoștințe în online deja când intră pe site-ul lor are în primele 2,5 secunde un instinct involuntar de a închide pagina și a merge mai departe. Pur și simplu, la prima vedere, siteul lor arată oribil raportat la trendurile de web design și usability din 2018. Pare genul ăla de site făcut în Adobe Muse sau altă aplicație de genul. Nu poți să vinzi websiteuri când tu nu ești în stare să îl faci pe al tău cum trebuie. Asta a fost unu.

Hai să trecem mai departe. Doi. Să vedem ce vinde WebsiteMarket.

Screenshot_2

WebsiteMarket vinde template-uri cumpărate de pe ThemeForest sau create cu aplicații online. La unele au mai lăsat și link către aplicațiile cu care au fost create în footer, la altele au fost jegoși și au trecut direct „coded by WebsiteMarket”. Coded, auzi!

Pe lângă toate astea, nici măcar nu au tradus templateurile alea nenorocite. Băi, să le traducă! Pentru că ei vând în România, pentru clienți din România. Cumperi ceva cu 10€ și vrei să îl vinzi cu 150€? Ia-ți dracu` două ore și măcar tradu conținutul de pe pagina aia. Chit că ce faci tu e furăciune, măcăr să înțeleagă fraierul care cumpără cum poate să își prezinte el produsul. Deși practic ratații ăștia nici măcar nu au fost în stare să aleagă un target pentru furăciunile pe care vor să le vândă. De exemplu, multe dintre templateuri sunt pentru companii care vând soluții digitale sau produse din tehnologie. Pentru că o companie care activează în domeniul IT sigur ar cumpăra vreodată un template prost făcut la suprapreț. Au gândit-o și pe asta.

Cine sunt băieții din spatele WebsiteMarket? Nu știu cu exactitate. Am căutat, am ajuns prima data la o platformă numită AppSeed. De acolo, am dat de RoSoftware, alt site de companie bine făcut care e zero funcțional. Iar în final am dat de Techcelerator, care îmi pare fix genul ăla de șmen prin care se trag bani din fonduri europene și nu se creează nimic.

Dar cum am aflat eu de ei? Asta e întrebarea. Din postarea lui Boio.ro, pe numele lui din buletin Adrian Boioglu. Cine este Adrian Boioglu? Ăla care lucra la Realitatea TV și ciordea cu nesimțire lucruri de pe net iar apoi tot el sărea cu gura mare. Ținând cont de cine îi recomandă, e clară și calitatea produselor lor. Cine se aseamănă se adună.

Cred că mă apuc și eu să îmi fac propriul WebsiteMarket. La ce plm atâta muncă inutilă când de fapt banii erau fix in fața mea doar că eu nu știam? Și am mai pierdut și o oră să scriu articolul ăsta când aveam chestii mai bune de făcut.

3 comentarii la „Cum să faci bani ușor în 2018”

  1. Cică AppSeed este un start-up din Constanța, condus de un tip numit Adrian Chirilov. Sau cel puțin așa spune Blogatu, care a scris și despre WebsiteMarket.

      1. P.S: Sunt atât de miserupiști încât la tema „Landing Page”, undeva pe la sfârșitul paginii, încă au lăsat textul scris de Creative Tim, cel cu „Download this landing page for free!” :)))))))))))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.