Muie PSD. Cu toată inima.

Voinea Marin, primar PSD din comuna Călugăreni, județul Giurgiu. Despre asta e articolul ăsta.

E 22:59 și mi-e rău ca dracu. Chiar nu aveam chef să scriu pe blog. Chiar voiam să stau în pat și să îmi revin din starea de căcat pe care o am. Dar am văzut mizeria asta pe Facebook și pur și simplu nu m-am putut abține.

IMG_2745

Deci. Să recapitulăm. Ăsta e un primar al unei comune din statul democrat numit România. Deține o funcție publică prin care ar trebui să își folosească atribuțiile în scopul cetățenilor pentru a asigura respectarea principiilor fundamentale democratice, printre care și libertatea de exprimare. E un drept prevăzut de Constituția României și alte declarații emise de instituții europene și internaționale, pentru că statul România este membru al NATO, ONU și, să nu uităm, al Uniunii Europene.

De asemenea, o să facem o analiză morfologică a cuvântului „democrație”. Democrație provine din cuvântul grecesc demokratia, care este o locuțiune între cuvintele demos = popor și kratos = putere. Astfel, în traducere liberă acest cuvânt înseamnă „puterea poporului”. E un principiu vechi de mii de ani care în timp s-a adaptat și a evoluat până la forma lui actuală.

Sub această formă a cuvântului se regăsesc azi mai multe principii democratice, printre care, cum am menționat și mai sus, libertatea de exprimare. Art. 30 din Constituția României prevede următorul lucru: „(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.”

Cred că până la acest punct este clar și dincolo de orice îndoială ce înseamnă lucrurile de mai sus. Mai pe scurt, acestea înseamnă că orice persoană sau grup de persoane au dreptul de a își exprima ideile sau opiniile prin orice mod public, inclusiv printr-un protest, atâta timp cât acesta nu contravine oricăror altor prevederi legale sau norme sociale.

Să mai comentăm mizeria pe care a făcut-o PSD interzicând protestul din 10 august pe motive strict politice nu are rost. Orice om cu coloană vertebrală și care nu e o slugă politică e conștient de treaba asta. De aia eu o să revin la prietenul nostru Voinea Marin, acest reprezentat al cetățenilor și drepturilor acestora.

Deci…Acesta a ținut să își exprime părerea față de niște oameni. Mai exact, fix după cum a grăit acesta, despre căpșunari, lopătari, curve, pești, hoți sau badante care spală moși la fund. Adică despre: oameni care transpiră în plină vară prin Spania în sere la 40 de grade Celsius pentru un salariu de nimic ca să trimită bani în țară să își țină copiii la școlile din bolnavul sistem de învățământ românesc. Că și mama a muncit acum mulți ani în Spania fix pentru același motiv, deși are o diplomă de facultate de inginer horticol luată pe vremea când nu găseai diplome la orice colț. Despre cei care își rup spatele pe șantiere în străinătate pentru că ăia construiesc chestii, autostrăzi, infrastructură, plm, nimicuri de astea și mai și plătesc cu mai mult muncitorii decât un salariu care să acopere 6 din 7 zile pe săptămână doar parizer și muștar în frigider – dar muncitorii sunt niște needucați și neinteligenți și oricum mănâncă semințe și beau bere, așa că dă-i dreacu de inculți, noi suntem niște domni fini care consumăm doar carne fragedă și proaspătă, că nu se știe cum, dar frigiderul e plin tot timpul. Despre fetele alea care fac trotuarul prin Etalia, Nemția sau Marea Bretanie pentru că au ajuns acolo în urma unei șpăgi de 100 euro dată la vamă unui gabor zelos care a închis ochii la o dubă plină de minore care a trecut granița într-un miez de noapte liniștit al unei zile de sâmbătă. Despre băieți care au crescut prin Pantelimon sau Sălăjan și s-au apucat de chiuretat case prin afară pentru că nu au reușit să ajungă la rangul social în care să fure 20 de milioane de oameni deodată și să mai și scape cu asta – băieți care, deși într-o aparență înșelătoare sunt răul pur din societate – sunt băieții ăia care ar fi în stare să iasă cu cocktailuri Molotov în stradă și să producă schimbarea în singurul mod în care se mai poate produce ea în situația de față, că ei nu știu să scrie pe Facebook despre cum vrem schimbare dar nu putem să protestăm în alt fel decât cu fluturași și pufuleți, că nu e moral și creștin. Și în final, despre femeile pe care revoluția le-a prins undeva în jurul vârstei de 30 de ani având un copil care se apropia cu pași repezi de vârsta la care trebuie să se ducă la facultate, într-o societate care a înșirat mii și mii de promisiuni deșarte și speranțe amăgitoare dar care a omorât din fașă toate oportunitățile și șanele unei întregi generații. Despre oamenii ăștia a vorbit domnul primar al comunei Călugăreni.

Aș putea acum să înșir un un lung șir de cuvinte nu chiar foarte roz aici despre persoana, caracterul și omul Voinea Marin. Aș putea. Dar nu o să o fac. Nu are nici un rost. Nu aș face decât să mă autoalimentez cu ură nemeritată și de care nu am nevoie în momentul ăsta. De ce aș fi autodistructiv pentru un scop și un stat care se pierde din ce în ce mai tare într-o ceață groasă compusă din corupție, nepăsare și răutate…de ce aș face asta?

O să mă limitez la a menționa un singur lucru și am terminat. Două, de fapt. Primul, țineți minte, persona Voinea Marin, reprezentat al principiilor democratice și al cetățenilor, a ordonat în ziua cu pricina, unui grup de cetățeni, să confiște înregistrările cu scena de mai sus.

Al doilea e în pozele de mai jos. Și intră aici și partea în care animalul omul acesta a instigat la violențe împotriva oricărei persoane care ar încerca să își exercite dreptul prevăzut de art. 30 din Constituție, da?

IMG_2752

Iar în încheiere, mâine o să redactez un denunț către Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Că e treabă de penal asta, nu? Se vede și în poza de mai sus. Lex et Honor parcă se zicea, nu?

UPDATE: Fake news. Totuși, asta nu exclude muia pentru PSD.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.