ONRC și securitatea datelor personale

Mi-am făcut azi cont pe ONRC – Oficiul Național de Registrul Comerțului. Instituție de stat, da?

Ok, în primul rând, introducere. Nu a mea, a ălora de la ONRC. onrc.ro -> Date cu caracter personal -> Principii prelucrare. E un extras din Regulamentul UE nr. 679/2016, adică GDPR-ul.

f) prelucrate într-un mod care asigură securitatea adecvată a datelor cu caracter personal, inclusiv protecţia împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale şi împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare („integritate şi confidenţialitate”).

Deci, ăsta e unul din principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal aplicabil tuturor instituțiilor, de stat sau publice. Dacă eu nu îl respect, vin ăia de la ANSPDCP și mă iau la șaișpe metri. Amenzile sunt destul de mari.

Deci, revin de unde am plecat. Am făcut cont pe ONRC. Procedura e că introduci adresa de e-mail (intră în categoria date cu caracter personal, da?) și primești pe ea un link de activare. Detalii în poza de mai jos.

Screenshot_34

Deci, se vede clar lăcățelul ăla roșu, nu? Mai exact, el înseamnă ce zice și Google că înseamnă:

 onrc.ro did not encrypt this message Learn more

Iar e-mailul conține un link de activare. El e de tipul ăsta:

https://portal.onrc.ro/ONRCPortalWeb/activeaza_cont?user_email=ADRESADEMAIL&activationkey=CHEIEDEACTIVARE

Informație cu caracter personal. Deci, pe ăștia de la ONRC îi ia cineva la pulă pentru că nu îmi asigură mie protecția datelor mele personale? Do..dom..domnu` Dragnea? Mă apărați dumneavoastră? Fmm.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.