Problema actuală a oamenilor și companiilor

Văd tot mai des exemple și aud despre chestii de genul ăsta care se întâmplă atât în companii dar și în afara lor. Mai exact, totul, orice fel de lucru care trebuie făcut este planificat până la ultimul detaliu fără a se face ceva concret. Lucruri care de obicei se ascund sub cuvinte cum ar fi „research” sau ”organization”.

Cred că ăsta e unul dintre cele mai proaste modele/etică de business și nu se limitează doar la asta. Oamenii se întreabă tot timpul „cum pot să atrag mai mulți clienți”, „cum pot să fiu plătit mai bine pentru serviciile pe care le prestez”, „cum pot să îmi promovez munca într-un mod mai eficient”?

Cred că răspunsul cel mai potrivit la întrebări de genul ăsta e unul singur: munca ta nu e destul de bună. Produsul tău nu livrează așteptările pe care le produce. De aia nu ești mulțumit de randamentul lui, pentru că la rândul lor oamenii care îl folosesc nu sunt mulțumiți de el.

Înainte de lansarea unui produs, toată lumea face tam-tam pe tema asta. Wow, să vedeți câte funcționalități de care nu aveți nevoie are! Uitați-vă doar la interfața asta interactivă și colorată frumos! E incredibil!

Ăăă, ok, dar face ceea ce am eu nevoie să facă? Păi, să vedeți că, nu prea face chiar asta dar face atât de multe chestii pe lângă, poate aveți nevoie de alea!

Nu, mulțumesc. Și clientul pleacă mai departe.

Sunt trei opțiuni foarte simple aici.

Dacă produsul pe care tu îl oferi livrează măcar atât cât promite, atunci e ok, te menții pe piață.

Dacă livrează mai puțin decât promite, atunci ai o problemă, lucrează la produs și nu la reclama lui. Pentru că în situația asta tu promiți mai mult decât faci.

Iar dacă livrează mai mult decât promite, atunci ăla e singurul moment în care ar trebui să îți îndrepți atenția spre celelalte detalii, cum ar fi promovarea produsului.

Oamenii sunt nemulțumiți că nu obțin rezultatele așteptate de la un produs care la rândul lui nu oferă rezultatele așteptate, iar chestia asta e greșită și cu siguranță va duce la următorul insucces al nemulțumiților.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: