Cum mai sunt prostiți copiii pe Internet

Sau, mai degrabă, cum vor gagicile de 6/10 dar care se cred de 8/10 și șomerii care la 25 de ani încă mai stau cu părinții să facă bani mulți și ușor. Prin metode de genul ăsta.

IMG_6833

Pe bune. Ce pula mea e căcatul ăsta. Adică, nu mă refer neapărat la reclama asta, reclama în sine e făcută de unul mai deștept decât ăia care dau click pe ea și se așteaptă să devină bogați peste noapte în urma chestiei ăsteia. Dar toată lumea vrea azi să fie influensăr.

Prin 2005 cred, poate și mai devreme dar eu cam pe atunci am dat de neți deci despre atunci pot vorbi, toată lumea era blogăr. Toți scriau pe blog pentru 2 pișcoturi și o doză de Fanta, visând cum or să ajungă ei mari formatori de opinie cu 25 de unici pe zi din care 20 erau ăia din „blogrollul” lor. Pe metoda eu dau click la tine, tu dai click la mine și amândoi avem vizitatori. Relevant, da, cu siguranță.

Apoi, mai târziu, prin 2010 cred, a apărut vlogul. Desigur, prin 2010 a apărut ca și content popular la americani, deci la noi prin 2013 că evident că românul deși e inventiv, e și leneș, nu poate să copie tot ce apare în state așa peste noapte, îi trebuie ceva timp. Câțiva ani gen. Dar în urma chestiei ăsteia, deci, toți și-au făcut vloguri.

Erau vloggeri. Așa se numeau. Atunci. Acum sunt influensări. Adică oameni care formează păreri și opinii pentru alți oameni, ei fiind cumva niște entități în domeniile despre care vorbesc. De fapt știți care e problema?

Că toți influențării ăștia fac fix aceeași chestie. ÎȘI SPUN PĂREREA despre chestii. Bă, atât, ăsta e tot contentul lor „de calitate”, ăsta e scopul lor în viață, să își dea cu părerea despre lucruri. N-ar fi unul, bă, unul care să fie util societății în vreun fel. Să ia 4 scânduri, o pungă de cuie plus un ciocan și să îți arate cum să faci o masă din ele (referință de la Manowar aici, cred). Nu coaie. Ei n-au timp de așa ceva. Ei trebuie să își dea cu părerea despre chestii.

Și ce e mai interesant e că sunt oameni care se uită la cum își dau ei cu părerea despre chestii. De ce pula mea m-ar interesa pe mine ce crede X-ulescu despre subiectul Y când el n-are nicio treabă cu chestia despre care vorbește, în 90% din cazuri nu s-a interesat din surse credibile despre subiectul ăla și mai și stă în beciul părinților la 25 de ani pe ajutor de șomaj? Chiar nu există lucruri mai bune de făcut în timpul ăla? Recreația ar fi un exemplu bun. Te lași pe spate și îți imaginezi cum îi fuți 5 minute în continuu bocanci în muie lu ăla care îndeamnă copiii să fure bani de la părinți ca să joace la ruletă online. Ăsta ar fi un mod mai plăcut de petrecut timpul decât să te uiți la un pulete cum vorbește despre chestii pe care nu le înțelege.

Dar mă rog. Ce mă bag eu în treburi d`astea complicate. Un băiețaș ceva mai deștept câștigă bani de pe urma reclamei ăleia și nu pot să-l condamn pentru asta. Bravo lui. Unii își merită soarta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: