Alege termopanul potrivit pentru tine

www.panoramaferestre.ro îți oferă o gamă completă de PVC și termopane!

Ai vrea să îți schimbi geamurile sau ușile? Vecinul tău tocmai și-a pus geamuri termopan și îți surâde ideea și ție? Dacă îți dorești să fii în pas cu cele mai noi tendințe în ceea ce privește ușile și geamurile termopan uite ce trebuie să șții. Poți alege dintr-o varietate de geamuri termopan, uși termopan, uși glisante, rulouri exterioare. Toate acestea se diferențiază prin anumite caracteristici, cum ar fi: clasa profilului, grosimea pachetului de sticlă suportat, armătură folosită, adâncimea de montaj, numărul de camere.

În același timp trebuie să ții cont de faptul că tâmplăria pvc (policlorura de vinil) este recomandată de specialiști, aceasta venind la pachet cu avantaje precum durabilitate, protecție fonică și termică dar și o modalitate de întreținere apreciată de fiecare cumpărător în parte. Nu toată lumea înțelege termeni precum profil, adâncime de montaj, transfer termic și așa mai departe. La achiziționarea unui termopan majoritatea cumpărătorilor au în vedere impactul vizual și prețul. Având în vedere climă din România, atenția trebuie îndreptată și către aspecte precum profil, număr de camere, adâncime de montaj.

Există 3 clase de profile: A ( acesta fiind cel recomandat pentru condiții de temperatura scăzută pe perioada iernii, grosimea peretelui exterior de minim 3mm), B (grosimea peretelui exterior de 2.8 mm) și C (recomandat în zone cu climă caldă). În ceea ce privește numărul de camere ale unui geam termopan, specialiștii declara că acesta nu este atât de important pe cât sunt celelalte caracteristici. Când ne gândim la geam termopan sau ușa termopan trebuie să știm ce este coeficientul de transfer termic. În necunostiinta de cauza trebuie să știi că acesta, cu cât este mai mic cu atât mai mici sunt și pierderile de căldură.

Dacă discutăm despre adâncime de montaj, trebuie să înțelegi că aceasta reprezintă grosimea profilului, adică, pe un zid cu grosimea de 30 cm, geamul termopan ocupă între 60 și 90mm. Este recomandat să se țină cont întotdeauna de clasa profilului în momentul în care se alege adâncimea de montaj. Este necesar de asemenea să se țină cont de calitatea produselor chiar dacă acestea nu sunt cele mai ieftine. Cel mai mic preț aduce și multe dezavantaje și costuri de întreținere suplimentare. Aceste detalii fac diferența când vine vorba de alegerea geamurilor și ușilor termopan.

Fie că vrei ruloruri exterioare, uși glisante, uși termopan interior/exterior sau pur și simplu un geam termopan, ține cont de toate caracteristicile care fac diferența între un geam termopan de calitate și un geam ieftin dar care trebuie schimbat când te aștepți mai puțin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *